< Onze werkplaats

Rosalie Taubman

18 juni 2021

Wat is je achtergrond?

Omdat ik van mensen houd in alle soorten, kleuren en maten, wilde ik al heel jong ook met mensen werken. Daarom ben ik mijn studie gestart aan de Hoge Hotelschool Maastricht om uiteindelijk af te studeren als Arbeids- en organisatie psycholoog aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na een paar jaar als universitair docent te hebben gewerkt, kreeg ik bij Boer & Croon Young Executives de kans om impact te maken in veranderende organisaties. Daar heb ik het vak van organisatieontwikkeling van alle kanten leren kennen en ontdekt hoe veel plezier ik beleef om hier aan bij te dragen. Ik ben gefascineerd door de complexe interactie tussen context, structuur en cultuur in een organisatie en de impact hiervan op het gedrag van mensen in ontwikkeling. BCYE was voor mij een stoomcursus waarin ik heb geleerd hoe je verschillende ingrediënten bij elkaar kunt brengen om te ontwikkelen met plezier en impact. In mijn B&C tijd heb ik dit gedaan voor verschillende bedrijven in diverse sectoren. Nu doe ik dit het liefste voor organisaties die zelf ook met en voor mensen werken zoals de overheid, zorg en het sociale domein. Op deze manier wil ik mij maximaal inzetten voor duurzaam plezier in het werk.

Welke impact wil je maken?

Zien groeien, doet bloeien. In mijn werk ben ik dus ambitieus in het bereiken van het kleine; werken met plezier. Deze positieve energie zoek ik ook op in de verandering die ik (bege)leid. Al bijna 15 jaar word ik gevraagd om organisatieontwikkeling te helpen vormgeven door het realiseren van verbinding, impact en groei. Mijn drijfveer is om anderen in hun kracht te zetten. Met de kennis van change management en jarenlange ervaring met de bedrijfsvoering van uiteenlopende programma’s, organisaties in diverse sectoren, ben ik sparringpartner voor bestuur, directie- en management. Daarbij koers ik op mijn intuïtie en vermogen om de dynamiek in een team te kunnen (bij)sturen. Dat doe ik nooit alleen maar altijd samen met alle betrokkenen bij de verandering.

Vanuit een positieve energie voor verandering wil ik bijdragen aan een duurzame ontwikkeling van mens, team en organisatie.

Dit is ook de belangrijkste reden om vanaf nu mee te bouwen met Berckeley Square; ik heb de hoop dat we gezamenlijk nog meer en grotere impact kunnen maken.

Waar kunnen we je vinden als je niet aan het werk bent?

Ook waar alles groeit en bloeit, het liefst buiten dus. Ik woon sinds kort in Muiden aan het IJsselmeer. De ideale plek om er met mijn oudste zoon op uit te trekken om planten en dieren te spotten. Langs het voetbalveld om allebei mijn jongens te zien vlammen met de bal. Mijmerend in de hangmat in de tuin met een lekker drankje en hapje erbij. En als het kan op vakantie om onbekende plekken en mensen te leren kennen. Maakt niet uit waar of wanneer, want net als mensen heeft iedere plek en ieder moment zijn eigen charme. Ik vind het de uitdaging om goed om je heen te blijven kijken en het mooie te zien. Gelukkig kan dat overal!