< Onze werkplaats

Jurjen Röben

30 juni 2017

Wat doe je bij Berckeley Square?

Bij Berckeley Square ben ik adviseur organisatieontwikkeling. Daarin werk ik met organisaties, klein en groot, aan een fijne werkomgeving waarin mensen van betekenis kunnen zijn. We maken een concreet toekomstperspectief en versimpelen de complexe veranderingen die daarvoor nodig zijn. Door een helder toekomstperspectief en begrijpelijk tijdspad daar naartoe te maken, kunnen meer mensen in de organisatie aanhaken in de verandering. En daarin bouwen aan een betere toekomst voor henzelf, de organisatie en hun klanten.

Wat is je talent?

Om complexe veranderingen te kunnen versimpelen, is het belangrijk om overzicht te krijgen in de hoeveelheid der dingen: wat je als organisatie wilt, hoe de organisatie er nu voor staat en wat er dus te veranderen is? Dat kan ik goed en doe ik erg graag.

Waar start je dan? Ik heb voor mijzelf een ezelsbruggetje gemaakt op wat voor manier ik aan fijne, gezonde en betrokken werkomgevingen werk waarin mensen van betekenis kunnen zijn. Van kleine stapjes op weg naar een grote verandering*:

Ontwarren: Er is vaak zo veel onduidelijkheid in organisaties: waarom doen we dit ook alweer? En wat wordt er verwacht? Wat is onze impact? Laten we eerst eens ontwarren wat jullie nu willen bereiken, waarom dat is en welke ruimte en verplichtingen we dan hebben om dat te bereiken. Zo krijgen we allemaal eenzelfde doel voor ogen.

Ordenen: Dat klinkt zakelijker dan het is. Maar het gaat er vooral om dat als we duidelijk hebben wat we willen bereiken, we ook bepalen welke dingen er dan moeten veranderen. Wat is er te verbeteren? Wat moeten teams of leidinggevenden leren? Welke hulp is er nodig? Hoe ziet dat er praktisch uit?

Oefenen: Leuk en aardig al dat ontwarren en ordenen, maar the proof of the pudding is in the eating. Met vallen en opstaan, succesverhalen en falen gaan we echt veranderen. Door het ook te gaan doen, komen we er achter wat wel en niet werkt. En of we iets meer richting de kraterinslag gaan.


Deze stappen doorlopen we samen, passend bij de context, incrementeel en met veel relativeringsvermogen en humor.

Wat is je aanbod?

In al deze stappen geef ik advies en begeleiding en ben ik een stuwende factor. Wil je concreet maken waar jouw organisatie voor staat? Wil je duidelijker beschrijven wat jullie toekomstperspectief is? Wil je een proces ontwerpen om je organisatie, teams en medewerkers daar naartoe te laten ontwikkelen? En te leren hoe dat voort te zetten? Ik ondersteun organisaties bij deze stappen en deze in het vervolg zelf te doen.

*Lees hier het artikel dat Jurjen schreef over deze stappen.