< Onze werkplaats

Diedel van Rooij

26 april 2021

Wat is je achtergrond?

Na mijn universitaire studie gezondheidswetenschappen ben ik gaan werken als zorgmanager in een ziekenhuis. De complexiteit werd direct duidelijker dan ooit. Het spanningsveld tussen mensen, goed doen, ethiek en financiële druk. Ik heb voornamelijk gewerkt aan de kwaliteit kant van de gezondheidszorg. Ik begeleid complexe calamiteiten onderzoeken, hielp zorginstellingen onder verscherpt toezicht en breng graag optimalisatie in processen aan. Daarnaast ben ik mij als coach gaan verdiepen op de systemische manier van het begeleiden van relaties en teams. Hier zal ik mij in de toekomst meer op gaan richten.

Welke impact wil je maken?

Zoals in mijn recent afgeronde opleiding tot systemisch coach werd benadrukt; doe je dit werk, dan ben je een “World Worker”. Impact is een groots woord. Ik ben ervan overtuigd dat ook kleine stappen, grootse gevolgen kunnen hebben.

Met mijn vermogen om snel te zien wat er speelt in een organisatie kan ik op een directe en toch integere manier zaken ter tafel brengen. Dit doe ik omdat ik geloof dat goed organiseren te maken heeft met relaties waarin veiligheid, autonomie en verbinding de boventoon voeren. Hierbij schijn ik graag het licht in een kamer waar het al licht is, maar donker voelt. Dit kan ongemakkelijk zijn, én enorm veel opleveren. Ik ga dit ongemak graag aan, samen. Om het te her kaderen door er een ander licht op te laten schijnen. Hierbij maak ik veranderen graag laagdrempelig en makkelijk(er).

Mijn drive is mensen in hun kracht te zetten, door inzicht te creëren in het speelveld waarin zij zich bevinden.

Verder experimenteer ik graag en laat ik mij graag leiden door mijn intuïtie.

Waar kunnen we je vinden als je niet aan het werk bent?

Wij gaan graag op avontuur, klein of groot! Indonesië met kleine kids, ravotten & picknicken in het bos, wonen in Zuid-Afrika, een hele dag voor op straat met onze lieve buurtjes, skaten langs de Rotte, een glas wijn met vrienden. En niet te missen ontbijten buiten de deur in een van de ontbijt hot-spots van Rotterdam.

Daarnaast ben ik graag een hele attente vriendin, zus, buurvrouw, dochter en partner!

Dit stroomt weer naadloos over in mijn werk; het maakt niet uit hoe er wordt ontmoet, ik ben er graag voor je!