< Onze werkplaats
Bianca van Walbeek

bianca@berckeleysquare.nl

Wat is je achtergrond?

Na mijn universitaire studie heb ik een management development programma gedaan bij Ormit. Enorm waardevol om al vanaf de start van mijn loopbaan vorm te kunnen geven aan verandering bij veel verschillende soorten organisaties. En te leren reflecteren op mezelf; wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en hoe geef ik daar vorm aan? Dat heb ik nooit meer losgelaten en als leidinggevende altijd mijn teams op uitgedaagd. Bij Rabobank startte ik ook aan een tijdelijke klus van 9 maanden, maar bleef ik 9 jaar, omdat ik steeds weer iets nieuws kon oppakken naast mijn managementfunctie. De maatschappelijke rol van de lokale bank, een nieuw bankwinkelconcept ontwikkelen, de impact van de financiële crisis, verdere digitalisering, een cultuurverandertraject, reorganisaties. Ondertussen groeide de belangstelling voor duurzaamheid en besloot ik daarin vorm te geven aan verandering, onder andere door KlimaatGesprekken groot te maken in Nederland. Inmiddels combineer ik dat met een langgekoesterde wens om mijn kennis en ervaring in te brengen binnen de zorg als organisatieadviseur.

Welke impact wil je maken?

Maatschappelijke impact maken en de wereld beter achterlaten zijn mijn drijfveren in het werk. Dat doe ik graag samen, daarom vind ik het zo fijn bij Berckeley Square om met net zulke bevlogen collega’s te werken. Mijn drive is helpen beter te sturing geven aan organisaties, zodat medewerkers zich kunnen richten op de kern, de betekenisvolle belofte. Ik werk graag vanuit systemisch perspectief; ordening en ieders plek, insluiten & uitsluiten en de balans van geven & nemen. In mijn werk als organisatieadviseur merk ik dat het erg helpend is dat ik mijn managementervaring meebreng. Strategische visies formuleren of voornemens op heidagen nemen zijn erg inspirerend, maar hoe doe je dat nu in de dagdagelijkse praktijk? Dat samen met teams in de praktijk brengen met alle nodige uitdaging en volharding die dat vraagt, daar krijg ik energie van.

Waar kunnen we je vinden als je niet aan het werk bent?

In mijn werk zoek ik altijd ontwikkeling op, ik daag mezelf graag uit. Dat is privé niet anders. Sporten vind ik heerlijk, het liefst buiten. Hardlopen, tennissen, wielrennen, skiën, krachttraining. Wandelen deed ik altijd al graag in de duinen, bossen of het strand. En sinds 7 jaar ook in de bergen. Samen met mijn vriend in de Dolomieten, Alpen of Pyreneeën de rugzak om en die berg op, dagenlang steil omhoog en het liefst dan op een top overnachten. In onze gezinsvakanties kunnen we onze liefde voor outdoor gelukkig ook kwijt; onze pubers zijn net als wij gek op via ferrata’s, abseilen en canyoning.

Wil jij ook samen aan de slag? Stuur me een mailtje!


Om deze twitter feed te kunnen bekijken moet u onze marketing-cookies accepteren.