< Onze werkplaats

Driedaagse Leergang 'De onderstroom werkend maken'

03 maart 2021
Bianca van Walbeek
6761x
0
Driedaagse Leergang 'De onderstroom werkend maken'

Driedaagse leergang:

'De onderstroom werkend maken!'

In deze leergang ontwikkel je meer bewustzijn en handelingsrepertoire op de onderliggende patronen die in organisaties voorkomen en veelal niet direct zichtbaar zijn. Deze patronen hebben veel impact op de samenwerking, de onderlinge verbondenheid en het bereiken van de doelen van de organisatie.

Het vaak (onbedoeld) in stand houden van ongewenste patronen draagt vaak bij aan vele operationele problemen. Onveiligheid, stress, ziekteverzuim, eenzaamheid en stroeve samenwerking zijn daar voorbeelden van. Maar ook de beleving dat sommigen zich niet meer verbonden of betrokken voelen met de organisatie waar ze werkzaam zijn. Al deze voorbeelden kunnen gerelateerd zijn aan deze patronen. Het roept meerdere individuele en organisatorische vraagstukken en dilemma’s op.

Je leert vanuit verschillende perspectieven deze vraagstukken en dilemma’s te benaderen. Daarbij gaat het om de natuur als leermeester, proces- en systeembenadering en tenslotte het waarderen en zingeven aan verschillen. Vanuit het kijken naar deze verschillende perspectieven komen meer mogelijkheden in beeld en dus ook nieuwe patronen. De praktijk leert dat het daar juist spannend is.

Door zo te kijken naar vraagstukken helpt het je om andere oplossingen te zien. Het bied je tevens mogelijkheden de destructieve werking te beperken en te voorkomen.

Een leergang voor iedereen die zich bezighoudt met individuele-, team- en organisatieontwikkeling en meer impact wil maken.

Een paar reacties van deelnemers van de proeverijen:

"Van 'Wees eens even stil', naar 'Wat gebeurt er als ik stil blijf?'"
"Je kwetsbaarheid laten zien zorgt voor authenticiteit en oprechtheid. Daarmee komt het ook in de bovenstroom."

Meer lezen? Download hier onze brochure Leergang 2022!

De leergang wordt begeleid door Bas Delleman, Bianca van Walbeek, Cyril Moonen en Rob d'Hondt. Opleidingsdagen vinden plaats op 18 januari, 15 februari en 21 maart 2023.

Inschrijven voor deze leergang kan bij de Academie voor mens en organisatieontwikkeling, klik hier om direct naar de inschrijfpagina te gaan. Heb je vragen over deze leergang of wil je graag even in contact komen? Stuur even een mailtje naar info@academiemensenorganisatie.nl

Twijfel je nog of dit iets voor je is? Op 2 november van 15.00 tot 17.00 organiseren we een gratis online proeverij waarin we je vast laten kennismaken met de thematiek van de leergang.Deelnemer proeverij: "Erg waardevol. De handvatten kénde ik al, maar wat houdt mij dan tegen? Wat heb ik nodig? "