< Onze werkplaats

Learning Communities gaan van start

28 juni 2018
1384x
0
Learning Communities gaan van start

Ons doel is professionals met elkaar in verbinding brengen om van elkaar te leren. Het zit in het DNA van Berckeley Square. Steeds vaker merken wij aan onze klanten dat zij nieuwsgierig zijn naar hoe gelukkiger organiseren er in andere organisaties uitziet en vooral met welke dilemma’s je te maken krijgt.

Daarom start Berckeley Square in september 2018 als vervolg op het Festival van de Bedoeling de volgende Learning Communities (LC’s), waarin de leervraag van de deelnemers centraal staan:

  • LC Ondernemen met impact - Er is tegenwoordig inspiratie genoeg, maar hoe zet je als ondernemer nieuwe inzichten om naar resultaten in jouw bedrijf?

Samen met andere ondernemers wordt in deze community thema’s onderzocht als: groei, meer eigenaarschap bij je medewerkers, vasthouden aan de bedoeling, van oprichter naar leidinggevende, geluk in ondernemerschap, sociale impact, duurzaam financieel gezond.

Doelgroep: ondernemers

Meer weten: Nicklee de Langen, nicklee@berckeleysquare.nl, 06-13171122

  • LC Nieuw Leiderschap in veranderingDe huidige permanente veranderingen vragen om nieuw leiderschap. Welk leiderschap leidt tot gelukkigere organisaties en hoe krijg je de mensen mee?

Eigenaarschap, integriteit en zelfsturing zijn daarbij mooi termen. Maar hoe ontwikkelen de mensen binnen jouw organisatie die eigenschappen? en hoe integreer je dat in de werkzaamheden? In deze community onderzoeken de deelnemers hun eigen leiderschapsstijl in relatie tot de veranderingen in de organisatie die zij willen realiseren. Hoe ontwikkel jij je eigen veranderinstrument?

Doelgroep: leiders van verandering

Meer weten: Alexander Berkhoff, alexander@berckeleysquare.nl, 06-53407458 | Jasper Wegman, jasper@berckeleysquare.nl, 06-45219543 | Joyce Velu, joyce@berckeleysquare.nl, 06-24599868

  • LC Bestuurders in zorg & onderwijsHoe bestuurders in zorg & onderwijs van elkaar kunnen leren.

Parallellen zijn te trekken tussen de thema’s van nu en de vraagstukken van morgen die spelen in Zorg en Onderwijs. In deze community onderzoeken bestuurders uit deze branches deze thema’s, in welke omgeving zich dit afspeelt en welk leiderschap dit vraagt.

Doelgroep: bestuurders in zorg & onderwijs

Meer weten: Raymon Geurts, raymon@berckeleysquare.nl, 06-20423081

  • LC Conflictmanagement- Leren in en van verschillen en conflicten.

We leven en werken in een tijd waarin verschillen meer en meer op de voorgrond staan. De uitdaging is om verschillen, juist als zij zich als conflict manifesteren, in te zetten voor groei en ontwikkeling. Hoe ontwikkelen we conflictbestendigheid als team- of organisatiecompetentie.

Doelgroep: leidinggevenden en HR medewerkers

Meer weten: Bas Delleman, basdelleman@berckeleysquare.nl, 06-50678108

  • LC Kunst als transformatieve kracht- Leren over andere manieren van weten om te komen tot andere manieren van organiseren.

Transformatieve kracht zit van nature al in kunst. Kunstenaars maken kunst om mensen te bewegen. In deze community wordt onderzocht wat we kunnen leren van kunst en het maakproces. Kunstinterventies worden ontworpen om er vervolgens mee te experimenteren.

Doelgroep:

Meer weten: Jurjen Röben, jurjen@berckeleysquare.nl, 06-18772952

Algemene informatie

In de Learning Communities wordt uitgegaan van de thema’s die op dat moment voor de deelnemers spelen. Hierover gaan deelnemers met elkaar in gesprek, onder begeleiding van twee gespreksleiders van Berckeley Square. Ook zal elke Learning Community tenminste één boek uit de bibliotheek van Berckeley Square als vertrekpunt nemen voor het gesprek (iedereen krijgt uiteraard dit boek).

Praktische informatie

Start learning communities: september

Aantal bijeenkomsten en frequentie: 6, tweemaandelijks

Aantal deelnemers: 4 - 10

Vast tijdstip: 16.00 – 20.00 uur, inclusief diner

Jouw investering: € 1.650,- ex BTW (LC zorg en onderwijsbestuurders: €2.150,-)