< Onze werkplaats

'Leiderschap in mijn Community'

11 oktober 2018
756x
0
'Leiderschap in mijn Community'

Wat kom je tegen als je je droom gaat leven? Een boek, geschreven door Jasper Wegman, over de ontwikkeling van mens en gemeenschap in kansarme gebieden van Zuid-Amerika

Over het boek

In 2004 zegt Jasper Wegman zijn baan en leaseauto bij de Rabobank op om te gaan doen wat hij echt wil: verre reizen maken én sociale ontwikkelingsprojecten opzetten. Hij wil graag iets bijdragen aan armoedebestrijding in de wereld, maar hoe?

Drie jaar later richt Jasper de stichting Che Amigo op. Samen met een bestuur, vele vrijwilligers, donateurs en lokale mensen en organisaties zet hij diverse sociale projecten op in Argentinië, Bolivia, Peru en Colombia. Met het door Che Amigo ontwikkelde programma, Leiderschap in mijn Community, waarbij jongeren zelf projecten leren opzetten in hun wijk, krijgen ze sindsdien hele communities in beweging.

Dit boek gaat over leiderschap. Jasper beschrijft zijn persoonlijke proces vanaf het moment van oprichting tot nu. Hij vertelt over de mensen die hij onderweg in kwetsbare gebieden van Zuid-Amerikaontmoet en welke stappen zij in hun persoonlijke ontwikkeling zetten.

Voor wie

Het boek is een inspiratiebron om als persoon een verschil te kunnen maken. Thema's die naar voren komen zijn het leven van je droom, wat kunnen wij leren van kwetsbare communities in Zuid-Amerika, hoe krijg je communities in beweging, wat is leiderschap in arme gebieden en wat kan jij daarvan leren?

Wie of wat inspireert je?

'Ik geloof erin dat je altijd mensen ontmoet die je verder kunnen helpen, de zogenaamde leermeesters. Een van mijn grote leermeesters is Padre Chifri, (zie filmpje) uit Argentinië. Hij heeft echt een arme community in het Andes gebergte verder geholpen. Door wilskracht en doorzettingsvermogen maar ook door verbinding, rust en draagvlak te creëren.'

Over Jasper

Jasper Wegman (1970) is ruim twintig jaar actief in de wereld van organisatieverandering. Hij werkt als organisatie- en leiderschapscoach en richt zich met name op vraagstukken binnen een purpose-gedreven economie. Hij geeft inspirerende workshops over het ontdekken van je WHY en wat kunnen we als team leren van communities?

Vanaf 18 november is zijn boek verkrijgbaar!