< Onze werkplaats

100 ideeën voor 2018

08 januari 2018
1537x
0
100 ideeën voor 2018

100 ideeën voor 2018 verschenen de afgelopen 2 zaterdagen in een special van het Financieel Dagblad. Visies en suggesties voor (nog) beter bestuur, zorg, onderwijs of bedrijfsleven. Initiatiefnemer Harry Starren vroeg ook onze collega Jouke Kruijer om een gouden idee.
Waarom hebben we niet een Chief Creative Officer, een kunstenaar als wakker geweten aan iedere bestuurstafel?

Waarom hebben we niet een Chief Creative Officer, een kunstenaar als wakker geweten aan iedere bestuurstafel?

'Ai Wei Wei wordt nieuwe Chief Creative Officer van Amazon'. Deze headline zou de zakenwereld en de kunstwereld op laten schrikken. Maar waarom eigenlijk?

Organisaties als Amazon en Google nestelen zich ongecontroleerd in de levens en mensen en de context waarin ze leven. Waarom zou deze dissidente kunstenaar die de wereld wakker schudt met zijn verontrustende beelden over het lijden van de massa's, geen plaats kunnen nemen aan de bestuurstafel van Amazon? Waarom is er geen cao in elke onderneming? Een onafhankelijke stem van een groot, sociaal betrokken kunstenaar die hoedt over de integriteit van het bestuur. Een kunstenaar die het denken en handelen van een organisatie kan richten vanuit nieuwe inzichten en morele verantwoordelijkheid. Een wakkere, verontrustende stem als de nar in het drama van King Lear?