< Onze werkplaats

Berckeley Square bestaat 10 jaar

03 maart 2016
Raymon Geurts
2729x
0
Berckeley Square bestaat 10 jaar

Berckeley Square, een naar eigen zeggen “eigenwijs adviesbureau” gericht op sociale innovatie, bestaat dit jaar tien jaar. Sinds de start is het adviesbureau uitgegroeid van een startup naar een team van ruim vijftien professionals en heeft het zich weten te nestelen als een hyperspecialist op het gebied van nieuwe organisatiemodellen, zelfsturende teams en transities naar ‘Gelukkige Organisaties’. Reden voor Consultancy.nl om in gesprek te gaan met Raymon Geurts, medeoprichter en managing director van Berckeley Square, over het verleden, het geluk achter werkgeluk en de toekomst.

Kun je kort iets vertellen over jezelf?

Ik ben 42 jaar, getrouwd en vader van Nolan (2,5 jaar). Van oorsprong ben ik econoom en ben na mijn eerste werkervaring als consultant bij adviesbureau M&I/Partners tot het besef gekomen dat ik meer betekenis wilde hebben voor de maatschappij. Toevallig ben ik vanuit een interim rol gevraagd om een afdeling Innovatieve Projecten op te zetten bij een grote zorginstelling, die 7.000 medewerkers telt. In mijn drive om meer betekenis te hebben, ben ik vanuit een ‘prince2’ werkelijkheid projecten op gaan zetten. Hiervoor kreeg ik erg veel applaus buiten de organisatie, maar (bijna) niemand in de organisatie zat op deze projecten te wachten. Een collega MT-lid daagde mij uit om eens mee te lopen in het primair proces om te ervaren waar zorg echt over gaat. Hier vielen de schellen van mijn ogen, doordat ik zag welke potentie wij met elkaar lieten liggen. Mijn afdeling heb ik omgedoopt tot de afdeling Sociale Innovatie en ben gaan experimenteren met andere manieren van organiseren vanuit de gedachte: meer mens, meer rendement. Deze ervaring is ook de basis geweest voor Berckeley Square.

Na een tijdje gewerkt te hebben in de consultancy en zorg besloot je in april 2006 om samen met Matthijs Kloek ‘Berckeley Square’ op te richten. Terugkijkend op die periode, wat waren de belangrijkste redenen voor jou om te gaan ondernemen?


Het ondernemen op zichzelf was voor mij niet eens zo belangrijk. Ik wilde impact maken op de organisaties die wij adviseerden. Door mijn ervaring met de projecten rond sociale innovatie, wist ik dat er zoveel potentie niet werd benut binnen organisaties. Sterker nog mensen waren erg ontevreden over de manier waarop zij hun werk uitvoerden. De potentie zat in meer geluk voor klanten en medewerkers en uiteindelijk dus ook economisch rendement. In de profit sector vertaalt zich dat naar meer winst per euro en in de publieke sector naar meer effect per euro. Het ondernemen gaf mij de vrijheid om hier volledig autonoom invulling aan te geven…

LEES HET HELE INTERVIEW OP CONSULTANCY.NL

Dit interview is op 26 juli 2016 afgenomen door Consultancy.nl in het kader van ons 10 jarig bestaan en onze expertise op het bouwen aan Gelukkige Organisaties.