< Onze werkplaats

Doorleven en samen optrekken

Datum: 15 juni 2017
Heike Boom
Doorleven en samen optrekken
"Ik ben blij als ik mensen aan het denken kan zetten. Over de manier waarop ze nu werken, over de voldoening die dat geeft, over zaken waar ze echt iets aan hebben. Ik vind het in mijn werk heel waardevol om dichtbij mensen te mogen komen en ze een spiegel voor te mogen houden. Ze een waardevrije kritische blik te bieden. Aangevuld met handvatten om dat denk- en ontdekproces verder handen en voeten te geven. "

Dit zegt Heike Boom op de vraag wat mensen zeker over haar moeten weten. De 38-jarige Arbeids- en Organisatiepsycholoog bouwt sinds 1,5 jaar mee aan Berckeley Square en vindt steeds meer haar draai:

"We zitten met Berckeley Square in een hele boeiende fase waarin we met alle bouwers op zoek zijn naar een nieuwe vorm. Een organisatie van professionals waar samen optrekken, samen werken en samen bouwen gebaseerd is op zelf verantwoordelijkheid nemen en het commitment naar elkaar durven aangaan. Een gedurfd proces waarin we aan den lijve ondervinden wat onze opdrachtgevers doormaken. En daarmee dus heel erg waardevol."

Bewust worden en doorpakken

"We zijn ons eigen experiment. Iets wat mij heel erg aantrekt in het werken bij Berckeley Square. En ja, daar horen natuurlijk ook de echte diepgaande afstemmingsgesprekken bij. Omdat ik best pragmatisch ben, heb ik daar niet altijd behoefte aan, iets wat ik ook bij opdrachtgevers herken.

Het is net als sporten: vooraf heb je geen zin maar achteraf ben je blij dat je geweest bent.

Advies bij een opdrachtgever projecteer ik regelmatig op ons eigen reilen en zeilen. Hoe doen wij dat, hoe kan het beter, wat kan er anders. Dit maakt dat we binnen doorleven wat we naar buiten toe laten zien. Ik hoop dat we met die authenticiteit veel medewerkers van onze opdrachtgevers mogen inspireren."