< Onze werkplaats

Bouw je met ons mee?

Datum: 28 januari 2020
Cyril Moonen
Bouw je met ons mee?
Berckeley Square bouwt met haar klanten aan Gelukkige Organisaties en nieuwe vormen van organiseren. Wij zijn op zoek naar bevlogen zelfstandig professionals. Zelfstandig professionals die in netwerkverband willen bijdragen aan de ontwikkeling van gelukkige organisaties bij klanten, duurzame ontwikkeling van zichzelf en daardoor ook meebouwen aan Berckeley Square. In onderstaand filmpje vertellen onze professionals waarom ze mee bouwen aan Berckeley Square.
Wie zoeken wij?

Voor ons netwerk zijn wij op zoek naar ervaren en gedreven adviseurs met kennis van nieuwe manieren van organiseren en transformaties. Wij willen graag met je in gesprek als je:

 • minimaal 2 jaar werkt als zelfstandig professional (met een vitaal netwerk en een minimale omzet van €55.000)
 • ervaring hebt opgedaan in projecten met zelforganiserende teams of andere vernieuwende vormen van organiseren
 • wilt samenwerken in een zelforganiserend team en onderdeel wilt zijn van een groep gedreven vakidioten
 • in staat bent om toegevoegde waarde in organisatie-, team- en leiderschapsontwikkeling te leveren
 • de afgelopen jaren hebt geïnvesteerd in je eigen ontwikkeling door het volgen van relevante opleidingen
 • beschikt over een vitaal netwerk van klanten.

Herken je jezelf hierin? Of denk je iemand te kennen die zichzelf hierin herkend? Laat het ons weten via info@berckeleysquare.nl!

Wie zijn wij?

Wij zijn sinds 2006 bezig met het leveren van kwalitatief hoogwaardige advies op het gebied van nieuwe vormen van organiseren. Ons verhaal is in een boekje opgeschreven en is digitaal te lezen. Als organisatieadviesbureau vormen wij op dit moment, in een hybride netwerk, een team van 10 professionals (9 zelfstandig professionals en 1 adviseur in dienst). We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van diepgaande ontwikkeling (transformaties) naar gelukkige organisaties met zelforganiserende teams. De basis van onze aanpak bestaat uit het formuleren van een evolutionaire ambitie voor de organisatie, samenwerking in en tussen (zelforganiserende) teams en begeleiding van mensen naar meer authenticiteit en betere prestaties. We geloven in de kracht van gemeenschappelijke doelen en waarden die centraal staan in werken en voelbaar zijn voor zowel medewerker als klant. Vanuit dat kader kan de medewerker zich proactief gedragen en talent en energie richten op het behalen van de gemeenschappelijke doelen. De plekken waar dit gebeurt, noemen wij gelukkige organisaties!

"Onze klanten typeren ons als tegendraadse denkers, met oorspronkelijke ideeën en een verfrissende aanpak."

Maatschappelijke impact en zelforganiserend vermogen van mensen lopen als een rode draad door ons advieswerk. We handelen zorgvuldig, maar kennen geen ‘zo doen we dat al jaren’-argumenten. We tonen respect, maar nemen geen blad voor de mond. We houden van mensen en zijn even ‘zacht op de relatie’ als ‘hard op de inhoud’. We werken hard en consciëntieus, maar maken tegelijk graag een feest van onze samenwerking.

Bij onze locatie in Amsterdam op de ‘boot’ heerst een open sfeer waar vakmanschap, ondernemerschap, verbondenheid en werkgeluk worden verenigt. In de praktijk sturen wij onszelf door onze kernwaarden, die de basis zijn voor onze manier van werken met elkaar. Onze kernwaarden bepalen het eigen gezicht van Berckeley Square. De kernwaarden van Berckeley Square zijn onder te verdelen in basiswaarden en onderscheidende waarden.

De basiswaarden zijn:
 • Authenticiteit: wij blijven dicht bij onszelf en hebben oprechte interesse voor de ander. In onze ontwikkeling worden wij steeds meer wie we zijn en dit betekent dat wij op de grenzen van onze comfortzone balanceren.
 • Menselijke Maat: wij houden altijd voor ogen dat ons werk over mensen gaat. Hiervoor zijn wij in continue dialoog met elkaar en onze klanten.
 • Impact: wij streven samen met onze klanten naar een optimale impact in ons handelen. Dit doen wij langs de lijn van cocreatie.

Wij vinden dat een adviesbureau bovenstaande waarden minimaal waar moet maken.

De onderscheidende waarden voor Berckeley Square zijn:
 • Relativeringsvermogen: wij kijken nuchter naar de wereld en zijn eerlijk over onze eigen toegevoegde waarde. Daarnaast kijken wij verwonderd en open naar elke nieuwe situatie.
 • Multi-getalenteerdheid: wij zetten vanuit co-creatie alle talenten in die wij samen met de klant ter beschikking hebben. Hierbij zijn wij ons bewust dat mensen uniek zijn en willen wij leren vanuit diversiteit (generaties, opleiding, sociale achtergrond, man/ vrouw, etniciteit, etc.)
 • Salsa: wij streven naar vitale relaties, waarin energie en het bouwen aan een feestje voorop staan. Graag delen wij onze energie en inspiratie- want delen is immers vermenigvuldigen.

Dat is wat Berckeley Square wil zijn. Met elkaar maken we het verschil voor onze klanten, onszelf en de maatschappij. We lichten deze graag verder aan je toe!

Hoe willen we met elkaar samenwerken?

Wij zijn begonnen in Amsterdam en bestaan dit jaar 13 jaar (april 2006). De afgelopen jaren hebben wij bij onze klanten en onszelf geëxperimenteerd met nieuwe vormen van organiseren. In ons netwerk werken, leren en manifesteren wij met elkaar. Hierin combineren wij ervaren zelfstandig professionals en adviseurs in dienst in een hybride netwerk. De adviseurs in dienst zijn jonge honden die voor ongeveer 4 jaar in dienst zijn en in het samenwerken zich voorbereiden op een zelfstandig bestaan als adviseur. Het uitgangspunt is dat wij onszelf en elkaar stimuleren om de 'beste versie van onszelf' te worden.

Wij geloven in een eerlijke ruilrelatie, waarin een vrijwillige verbinding geenszins vrijblijvend is. In de dialoog over de ruilrelatie staan jouw doelen en de doelen van Berckeley Square centraal. Deze doelen vertalen wij in 3 hoofdactiviteiten, namelijk met elkaar werken, leren en manifesteren. Concreet zijn we met elkaar in gesprek over ‘wat kom je halen’ en ‘wat kom je brengen’ binnen Berckeley Square.

Wat kan je bij ons komen halen?

Werken:

1. Een inspirerend en ervaren team professionals die net als jij de ambitie hebben om op hoog niveau te presteren en de wereld een beetje mooier te maken.

2. Een sterk ontwikkelde aanpak en ondersteunende methodologie van ontwikkeling naar gelukkige organisaties met zelforganiserende teams. Berckeley Square geldt als een voorbeeld voor nieuwe vormen van organiseren en is een sterk merk.

3. Een praktische en pragmatische toolkit die je ondersteunt in je projecten.

4. Mooie projecten met elkaar uitvoeren die als next practise gelden voor organisatieontwikkeling en als showcase kunnen gelden naar je eigen klanten.

5. Door onze hoge standaard op kwaliteit, hebben wij een prijsbeleid dat hierop aansluit. Veel klanten spreken met lof over ons en beschikken wij over duurzame relaties met onze klanten.

6. Daarnaast mag je gebruik maken van onze locatie in Amsterdam en Katwijk aan Zee voor afspraken, workshops, coaching, etc. Uiteraard wordt hierin van alle gemakken voorzien.

7. Je ontvangt 5-15% salesfee over de omzet die door anderen bij jouw relaties wordt uitgevoerd.

8. Bij het behalen van onze financiële doelen wordt de winst jaarlijks verdeeld onder de meebouwers van het zelforganiserende team.

9. Adviseurs in dienst bouwen samen mee in de projecten die je uitvoert en zijn nieuwsgierig naar jouw aanpak.

10. Berckeley Square is co-founder van Happy Companies. In dit netwerk werk je in projecten samen met ervaren trainers van VIStrainingen en ervaren teamcoaches van Breinkorf.

Leren:

11. Jouw talent is onderdeel van onze manier van co-creëren en heeft impact op de ontwikkeling van de projecten en het team van Berckeley Square.

12. Wij besteden veel tijd en aandacht aan professionele en persoonlijke groei. Immers de ware meester, blijft altijd leerling.

13. Elke meebouwer draagt bij aan de ontwikkeling van anderen door zijn/ haar expertise en ervaring in te brengen. Hier zijn specifieke leerbijeenkomsten voor.

Manifesteren:

14. Elk jaar manifesteren wij door het geven van workshops op onze klantbijeenkomsten.

15. Wij hebben ons in de afgelopen 13 jaar gemanifesteerd in artikelen, televisieuitzendingen, congressen, boeken, etc. Wij hebben als doel om anderen te inspireren om met het bouwen aan gelukkige organisaties te starten.

16. Elke week manifesteren wij in de vorm van bijv. een blog op basis van onze basisproposities.

Ben je geïnspireerd geraakt, dan vragen wij aan jou om het volgende te komen brengen:

Werken:

1. Je wilt met jouw talent en vakmanschap bijdragen aan de ontwikkeling van gelukkige organisaties bij onze klanten.

2. Hierin ben je minimaal 2,5 dagen per week als organisatieadviseur/ -coach onder het label van Berckeley Square aan ons verbonden.

3. Je voert minimaal 55.000 euro (excl. btw) omzet per jaar uit binnen eigen opdrachten;

4. Je draagt gemiddeld 20% af van jouw omzet. Hier worden de vaste kosten met en de goodwill aan het merk Berckeley Square (kantoorlocatie, lunches, manifestatie, bouwweekenden, etc.) van betaald en bouwen wij aan de financiële continuïteit van Berckeley Square.

5. Je wilt de potentie van jouw vitaal netwerk benutten om samen met andere meebouwers projecten bij jouw relaties uit te voeren.

Leren:

6. Je wilt je talent en groeipotentieel ten volle benutten;

7. Je draagt bij aan onze tweewekelijkse bouwdagen (op vrijdag), leerdagen (1 keer per kwartaal) en bouwweekenden (2 keer per jaar) en bent zo veel als mogelijk op vrijdagen aanwezig op onze locatie in Amsterdam.

8. Je stelt je eigen ervaring en expertise graag ter beschikking aan de andere meebouwers van Berckeley Square.

Manifesteren:

9. Je wilt werken aan de permanente ontwikkeling van je eigen merk en het merk van Berckeley Square.

10. Je draagt de naam en gedachtegoed van Berckeley Square graag uit in je eigen manifestatie (LinkedIn, Blog, Twitter, artikelen, workshops, etc.).