< Onze werkplaats

Workshop: 'Never waste a good crisis!'

Datum: 30 september 2020
Workshop: 'Never waste a good crisis!'

De corona-crisis heeft wereldwijd een grote impact op alles en iedereen. Nog steeds zijn we zoekende in alles wat er veranderd is en misschien wel blijft. De tijd en de economie staan al een tijdje grotendeels stil. We zijn op onszelf en onze creativiteit aangewezen om nieuwe manieren te ontwikkelen om met elkaar samen te leven en samen te werken. Nu ons langzaam weer wat meer ruimte wordt gegund, is het verleidelijk om weer terug te vallen in onze oude patronen. Maar het is juist nu waardevol om stil te staan wat de coronacrisis ons gebracht heeft, en welke kansen er liggen. Want zoals Winston Churchill al zei: Never waste a good crisis!

Er vinden verschuivingen plaats op de arbeidsmarkt en velen roepen dat het nú de kans is om aan een duurzame economie te gaan werken. Sinds de intelligente lockdown is er meer tijd gekomen om na te denken, over jezelf, over de toekomst, over wat we nog wel kunnen doen, wat we anders willen doen.

We hebben de afgelopen maanden ontzettend veel gedaan en geleerd. Er wordt thuisgewerkt en geleerd. De creativiteit bij velen neemt toe. Er ontstaan nieuwe werkwijzen en er wordt veel met beeldbellen gedaan. We bedenken nieuwe producten en zien voor het eerst dat duurzaamheid het wint van kapitalisme. De natuur herstelt en we helpen elkaar. Allemaal zaken waar we ons begin dit jaar nog geen voorstelling van konden maken. Wat leren we daarvan en wat zal blijven en hoe gaan we om met het niet weten?

In deze online workshop van Berckeley Square willen we met elkaar stilstaan bij de vraag: Wat willen we behouden na de Corona-crisis?

Als voorbereiding op de workshop vragen we je om alvast na te gaan welke impact het Corona-virus en de maatregelen op jou hebben.

  • Wat merk je bijvoorbeeld bij jezelf? Doe je dingen juist niet of wel of kijk je nu anders naar bepaalde zaken?
  • Wat merk je op in de samenwerking met je organisatie of team?
  • En wat zie je gebeuren in de maatschappij en de economie? Wat wil je behouden van wat er nu ontstaat?

De workshop is op 30 september om 15.30-17.00. Wil je deelnemen? Stuur een mailtje naar Suzanne van Roon suzanne@berckeleysquare.nl of Cyril Moonen cyril@berckeleysquare.nl

Groet, Suzanne van Roon & Cyril Moonen