< Onze werkplaats

Verwaarlozing in je organisatie: diagnose en aanpak met Berckeley Square

Datum: 30 maart 2021
Verwaarlozing in je organisatie: diagnose en aanpak met Berckeley Square

Continue wisselingen in de leiding, iedereen bemoeit zich overal mee en mooie plannen verdwijnen weer in de la. Herken je dit? Dan kan er sprake zijn van verwaarlozing.

Het concept “Verwaarloosde organisaties” van Joost Kampen is onderdeel (geworden) van ons gedachtengoed. Door te kijken naar de werkelijkheid in een organisatie, dus ook naar wat er niet goed gaat, en de realiteit onder ogen te zien, wordt duidelijk wat een organisatie écht nodig heeft.

Als je ziet wat er aan de hand is, kun je beginnen met verbeteren.

Bouwen aan een gelukkige organisatie betekent een route ’van wantrouwen naar vertrouwen’. Dat gebeurt op verschillende plekken in de organisatie en kent z’n ‘ups en downs’. Een randvoorwaarde is het voeren van het goede gesprek over vertroebelde verwachtingen, relaties en behoeften. Als dat op tafel komt ontstaat er ruimte om stappen te zetten om van wantrouwen naar vertrouwen te gaan. Je krijgt weer perspectief op waar je kan beginnen met veranderen. En je krijgt meer begrip voor het handelen van anderen waardoor je weer met elkaar in gesprek kunt gaan.

Wat ga je leren:

  • Je leert je eigen context te zien door de bril van de “Verwaarloosde Organisatie” en we gaan daarover in gesprek met elkaar.
  • We delen onze theoretische kennis met je en onze ervaringen met verwaarlozing in organisaties.
  • We bieden een reflectiemoment voor ieders ontwikkeling in constant veranderende organisaties.

Als voorbereiding op deze workshop vragen we je om bij jezelf na te gaan hoe je nu naar je organisatie kijkt?

De workshop vindt online plaats op dinsdag 30 maart van 15.00 - 17.00 uur. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar suzanne@berckeleysquare.nl. Je ontvangt voorafgaand aan de workshop een Zoom-link met de toegangscode.

Wij zien er naar uit om je te ontmoeten!

Suzanne van Roon & Heike Boom