< Onze werkplaats

Themabijeenkomst Conflicten als bron voor ontwikkeling en groei

Datum: 22 mei 2019
Themabijeenkomst Conflicten als bron voor ontwikkeling en groei

Organisatieontwikkeling door het benutten van verschillen en conflicten.

Het vraagstuk

Met Berkeley Square bouwen we aan gelukkige organisaties. Die organisaties zijn financieel gezond en werken met vitale medewerkers voor tevreden klanten.Tegelijkertijd blijkt in de praktijk dat veel organisaties, teams en individuen zoekende zijn om beter te functioneren. Dat zoeken gebeurt vaak impliciet. Veel onderwerpen belanden in de onderstroom en blijven op de achtergrond meespelen. Er ontstaat onrust, het schuurt, de energie lekt en er is onenigheid over de koers. Sommigen ervaren dit als een conflict, een term met vaak een negatieve associatie. Achter een conflict schuilen altijd verschillen. Een verschil in waarneming, in gevoel, in denken of in iets anders willen. Die kunnen soms ongemerkt en ongewild leiden tot spanningen en daarmee ook tot conflicten.

Wenkend perspectief

Conflicten zijn net als regen onvermijdelijk, zo stelt William Ury. We weten echter vaak niet goed hoe we met conflicten om moeten gaan. En dat vormt het probleem. Goed gereguleerd kan een conflict positief bijdragen, teveel of te weinig op de verkeerde plek (net als de regen) kan een probleem opleveren.

Het is van belang om conflicten (conflictpotentieel - conflictprocessen - conflictgevolgen) productief te maken om het potentieel van organisaties, teams en individuen beter te benutten. We gaan samen naar verschillen en conflicten kijken en onderzoeken hoe er op een productieve en constructieve manier mee om kan worden gegaan.. Hierdoor benutten we het ontwikkelpotentieel. Dat noemen we ontwikkeling van conflictvaardigheid van mensen en conflictbestendigheid van teams en organisaties.

Wat komt er aan de orde

  • Zienswijzen rond verschillen/ conflicten, conflictvaardigheden en conflictbestendigheid. Van mensen teams en organisaties.
  • Ervaringen bij andere organisaties en welke inzichten dit oplevert.
  • Op zoek naar inzichten en betekenisvolle oplossingen en de mogelijke methoden en aanpakken die daaruit kunnen ontstaan.

Wanneer en met wie

De bijeenkomst vindt plaats op 22 mei aanstaande op ‘De Bonte Zwaan’ op de Haparandadam 7-B4 in Amsterdam. We starten om 16.00u en eindigen om 20.00u. Er is plek voor 20 deelnemers. De bijeenkomst wordt verzorgd door Bas Delleman (basdelleman@berckeleysquare.nl), Edo van der Kuur (edo@berckeleysquare.nl) en Cyril Moonen (cyril@berckeleysquare.nl). Allen ervaren organisatiecoaches bij Berckeley Square.

Inschrijven? Mail ons!