< Onze werkplaats

SWZ - Jody Cath

Datum: 19 april 2018
SWZ - Jody Cath

'Het is geen kunstje maar een manier van in het leven staan. Dit vraagt zowel kracht als kwetsbaarheid van iedere deelnemer aan onze trektocht. Het brengt verdieping in ons werk. Het maakt ons werk moeilijker, maar zeker mooier!', aldus Jody Cath (bestuurder SWZ). 

Jody Cath (bestuurder SWZ) neemt ons in haar workshop mee in de trektocht die SWZ ruim drie jaar geleden is begonnen, op weg naar meer merkbare mensgerichte zorg: Van mens tot mens met hart en hoofd. Deze bedoeling is het kompas, dat bij alle vraagstukken en dilemma’s richting en inspiratie geeft, om de juiste dialoog met elkaar te voeren. 

SWZ biedt ondersteuning aan mensen met een lichamelijke of meervoudige beperking en niet-aangeboren hersenletsel in alle fasen van hun leven om zoveel mogelijk op eigen kracht mee te kunnen doen. De ambitie is om medewerkers meer ruimte te geven om iedere dag opnieuw waarde toe te voegen aan mensen met een beperking.

Jody: “Wij ervaren onze reis als een trektocht. Je weet waar je naar toe wilt, maar de weg naar je bestemming is onzeker. Dit vraagt veel van onszelf. Doen we nog steeds de goede dingen en wat betekent dit voor mijzelf als bestuurder? Het is geen kunstje maar een manier van in het leven staan. Dit vraagt zowel kracht als kwetsbaarheid voor iedere deelnemer aan onze trektocht. Een dilemma is voor mij: Is deze manier van leven en werken te ontwikkelen, of juist niet en wat betekent dit?"

"Wat we onderweg allemaal tegen zijn gekomen willen we graag in alle openheid met jullie delen op het Festival, zowel de zaken waar we trots op zijn, maar ook onze uitdagingen. Het is geen makkelijke reis, maar wel een hele mooie die de moeite waard is!"

Informatie over het Festival:

  • Wanneer: 19 april 2018 van 13.00 - 21.00
  • Locatie: Haparandadam 7 in Amsterdam
  • Ticketprijs: €175

Volg ons op FacebookLinked-In en onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het festival.