< Onze werkplaats

ProRail - Raymond van Hattem

Datum: 19 april 2018
ProRail - Raymond van Hattem

“We moeten ervoor zorgen dat mensen minder worden belemmerd in hun werk, door wat dan ook. Dat verhoogt het werkplezier, geeft energie en het laat zien dat we vakmanschap op waarde schatten."

Raymond van Hattem (sinds zomer 2017 directeur HRM bij ProRail) is een man met een missie. Hij wil dan ook zijn verhaal over ProRail vanuit zijn eigen purpose (bedoeling) beginnen. Zijn drive is om 'iedereen in staat te stellen om mee te doen'. Hij is bestuurslid van verschillende organisaties -buiten ProRail- die zich inzetten voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen ProRail wil hij dat mensen vanuit hun potentie eigenaarschap nemen. Hij wil faciliteren dat daarin iedereen kan meedoen, die kan en wil bijdragen.

Raymond is trots op ProRail en enthousiast over het potentieel wat hij daar ziet in de mensen: “Als we dat goed los weten te krijgen in de organisatie, kunnen we nog zo veel meer bereiken!". Raymond merkt regelmatig dat mensen nog wat procedureel werken
 en dat ze zekerheid zoeken voordat ze 
tot actie overgaan, en weinig eigenaarschap voelen.

In zijn verhaal neemt Raymond ons mee in zijn visie en welke kansen hij ziet om het vakmanschap en eigenaarschap van de mensen bij ProRail op de eerste plaats te zetten. Raymond: “We moeten mensen meer aan het roer brengen, meer regelruimte geven - ook daar hoort vertrouwen bij en verantwoordelijkheid nemen. Als je het mij vraagt, is daar jarenlang te weinig aandacht voor geweest. Daarvoor is het ook nodig dat we minder van de regels worden en meer van de kaders. Als een bepaalde aanpak niet meer werkt, laten we er dan mee ophouden.”

Informatie over het Festival:

  • Wanneer: 19 april 2018 van 13.00 - 21.00
  • Locatie: Haparandadam 7 in Amsterdam
  • Ticketprijs: €175

Volg ons op FacebookLinked-In en onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het festival.