< Onze werkplaats

Koeckebackers - Verhalen uit de praktijk

Datum: 19 april 2018
Koeckebackers - Verhalen uit de praktijk

"We hebben ontdekt dat we, wanneer we slechts een beetje meer durfden, veel meer konden dan we dachten."

Joep Langen (ontzettende Koeckebacker at Koeckebackers) neemt ons mee op zijn reis door Koeckebackersland. Over de successen en de teleurstellingen. Over de wijze lessen en de dilemma’s, wanneer je niet precies weet hoe je het moet doen, maar wel weet wat je moet doen!

Koeckebackers maakt bijzonder goeie koeck, zeker. Maar die koeck is volgens de oprichters Marien Meurs en Joep Langen eigenlijk niet meer dan een hulpmiddel. Het gaat hun vooral om jongvolwassenen een plek te geven die – om wat voor reden dan ook – al een tijdje buitenspel staan. Mensen die in de bijstand zitten maar eigenlijk wel weer op weg willen. Net als ons het avontuur aan willen gaan en zichzelf heel goed willen leren kennen.

En dat is het. Niet meer, en zeker niet minder

Joep en Marien: “We hebben ontdekt dat we, wanneer we slechts een beetje meer durfden, veel meer konden dan we dachten. Sterker nog: we ontdekten dat wanneer je je eigen fouten kunt omarmen en je je hart durft te volgen, dat er dan enorm veel energie vrijkomt. We kregen het vermoeden dat dit ook voor anderen zou gelden. Dus we zijn het avontuur gaan opzoeken. Niet alleen onszelf, maar ook anderen zijn we gaan uitdagen meer uit hun leven te halen.

‘Meer uit het leven halen’ begint grappig genoeg bij beseffen dat je goed bent zoals je bent. Vandaar ook onze slogan, die even tevreden als ambitieus is: wat wil een mens nog meer?”

Ook Koeckebackers komen hun verhaal vertellen op het Festival van de Bedoeling. Kom je ook?

Informatie:

  • Wanneer: 19 april 2018 van 13.00 - 21.00
  • Locatie: Haparandadam 7 in Amsterdam
  • Ticketprijs: €175

Volg ons op FacebookLinked-In en onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het festival.