< Onze werkplaats

HilverZorg - Ben Hammer

Datum: 19 april 2018
HilverZorg - Ben Hammer

“Een waardevolle reis hebben we afgelegd, waar ik geen seconde van had willen missen. Ondanks dat het soms een ‘bumpy road’ was.”, aldus Ben Hammer (bestuurder HilverZorg).

Zo’n zeven jaar geleden heeft HilverZorg het werken met zelforganiserende teams in de thuiszorg ingevoerd. In zijn verhaal blikt Ben Hammer (bestuurder HilverZorg sinds 2013) terug op de ups en downs van deze reis. 

Volgens Ben Hammer was er een noodzaak om echt anders te gaan organiseren, omdat het in die tijd in de thuiszorg niet best liep. De zelforganisatie heeft veel positieve invloed op de zorg van cliënten gehad. Het onderdeel werd ‘apart’ gepositioneerd in de organisatie en kreeg ruimte om zich te ontwikkelen. Tot op de dag van vandaag is de cliënttevredenheid zeer hoog (behoort tot de top van Nederland) en is de thuiszorg financieel een rendabel onderdeel van de dienstverlening van HilverZorg.

Ben: "HilverZorg wilde dit succes in 2014 in onze locaties doorzetten. Een heel ander proces en een heel andere ‘tak van sport’ in de ouderenzorg. En dat zou ook blijken. Een taai proces met veel prachtige resultaten en ook veel harde lessen."

Over zijn workshop zegt Ben: “Ik neem je graag mee in de procesaanpak, die we samen met Berckeley Square hebben vormgegeven, uitvoering, ups en downs. Ik neem je mee in de effecten op medewerkers, management én bestuur. En hoe een projectmatige geslaagd traject uiteindelijk toch ook een valkuil bleek. De (bestuurlijke) lessen van hoe je organisatieverandering onderweg moet blijven veranderen deel ik graag. Vanuit kwetsbaarheid ben ik er krachtiger van geworden en HilverZorg ook. Een waardevolle reis legde ik af waar ik geen seconde van had willen missen. Ondanks dat het soms een ‘bumpy road’ was.

Informatie over het Festival:

  • Wanneer: 19 april 2018 van 13.00 - 21.00
  • Locatie: Haparandadam 7 in Amsterdam
  • Ticketprijs: €175

Volg ons op FacebookLinked-In en onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het festival.