< Onze werkplaats

Gemeente Schagen - Nico Swellengrebel & Nancy Peeters

Datum: 19 april 2018
Gemeente Schagen - Nico Swellengrebel & Nancy Peeters

"Alles wat wij doen en laten draagt bij aan het geluk van onze inwoners en ondernemers”.

Zo begon in 2015 het voornemen van de gemeente Schagen om te sturen op geluk. Want is dat eigenlijk niet waar je het als gemeente voor doet? 

De zoektocht van Nico Swellengrebel (directeur en gemeentesecretaris van de gemeente Schagen) begon een paar jaar eerder bij de vraag wat nou eigenlijk een goede overheid is. Zijn conclusie: ‘Je kunt een mens niet gelukkig máken, ook niet als overheid. Je hebt wel invloed op de omstandigheden van mensen, al is het dan maar op een klein deel hiervan. Maar dat deel gaat wel over ouders, kinderen, buren, je straat, je reizen, auto, werk en onderdak. Dat raakt mensen heel persoonlijk, het komt heel dichtbij en de inwoners hebben daar geen keuze in, ze kunnen voor deze zaken niet elders shoppen.’

Nadat ook in de gemeenteraad en het college van B&W het onderwerp geluk voet aan de grond kreeg, kon de gemeente Schagen lokaal sturen op geluk oppakken. Ook werkgeluk voor medewerkers hoort daarbij, want alleen met mensen die goed op hun plek zitten en weten waar ze het voor doen, kun je bijdragen aan het geluk van inwoners. En hoe kun je wel om het geluk van je inwoners geven maar niet om dat van je medewerkers?

Nico Swellengrebel en Nancy Peeters (projectleider geluk) nemen je in deze workshop graag mee in de dilemma’s, hobbels en wonderlijke ontdekkingen die zij tegenkwamen in hun zoektocht naar hoe je nou kunt bijdragen in geluk bij inwoners én medewerkers.

Informatie over het Festival:

  • Wanneer: 19 april 2018 van 13.00 - 21.00
  • Locatie: Haparandadam 7 in Amsterdam
  • Ticketprijs: €175

Volg ons op FacebookLinked-In en onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het festival. 

Schrijf je nu in