< Onze werkplaats

Gearhing - Alexandre Peltekian

Datum: 19 april 2018
Gearhing - Alexandre Peltekian

‘Ken je grenzen, niet de regels. Het sleutelwoord is vertrouwen.’, aldus Alexandre Peltekian (voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsinstelling Gearhing).

Een van de speerpunten waar Gearhing mee bezig is, is het zelfmanagement van professionals in het onderwijs. Gearhing noemt het een sociale innovatie: de leraar zijn vak terug. Oftewel herpositionering van de leerkracht in het primair proces. Dat vraagt een intensieve samenwerking tussen school, leerkracht, ouders en kinderen om de bedoeling te realiseren.

Alexandre Peltekian (voorzitter van het College van Bestuur van onderwijsinstelling Gearhing, en vanaf het eerste uur betrokken bij Stichting leerKRACHT) neemt ons in zijn workshop ‘Rather a safe chaos than a dangerous order’ mee in de uitdagingen die hij aantreft in het onderwijs. Gearhing is een stichting die Primair Onderwijs verzorgt in een groot regionaal gebied in Zuid West Friesland. Tot Gearhing behoren 25 scholen die zijn georganiseerd in onderwijsteams. Er zijn geen schooldirecteuren of schoolleiders, maar 7 Onderwijsteam directeuren.

Alexandre verpersoonlijkt meerdere branches, zoals film, literatuur en kunst. Hij ontregelt graag, daagt uit tot andere perspectieven en inspireert met een gedicht. Hij houd zich bezig met wat ECHT telt, en waar de verantwoordelijkheid moet liggen. Hoe pak je dat met elkaar aan? Alexandre: “Ken je grenzen, niet de regels. Het sleutelwoord is vertrouwen. Onze definitie daarvan is: Vertrouwen is de intentie om kwetsbaarheid te accepteren uitgaand van de goede bedoelingen en competenties van de anderen. Dit schuurt met interne en externe toezichthouders, die uitgaan van controle.”

Workshop: Rather a safe chaos than a dangerous order

(subtitel: 'Als het boven stinkt dan ruikt het beneden’)

Informatie over het Festival:

  • Wanneer: 19 april 2018 van 13.00 - 21.00
  • Locatie: Haparandadam 7 in Amsterdam
  • Ticketprijs: €175

Volg ons op FacebookLinked-In en onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over het festival.