< Onze werkplaats

Congres Zelforganisatie in de Zorg

Datum: 12 september 2019
Congres Zelforganisatie in de Zorg

Zorginstelling Ipse de Bruggen organiseert in samenwerking met verschillende zorgorganisaties op 12 september voor de tweede keer het congres Zelforganisatie in de Zorg en het thema is: 'Er leiden meerdere wegen naar Rome'. Het congres is bedoelt voor enthousiaste professionals die werkzaam zijn in de zorg en het leuk vinden om samen met andere professionals uit de branche bij te leren.

Het Landgoed Hooge Burch in Zwammerdam, vlakbij Alphen aan den Rijn, wordt omgetoverd tot een heus festivalterrein en je hebt de mogelijkheid om diverse workshops te volgen die worden verzorgd door verschillende organisaties. En allemaal met het doel: leren van elkaars ervaringen en blijven groeien. Voor een heerlijke lunch, mede bereid door cliënten, wordt gezorgd.

Het congres wordt officieel geopend door Andrea van Steensel, lid raad van bestuur. Aansluitend is een plenaire sessie waarbij Wouter Hart een lezing geeft.

Raymon Geurts verzorgd ook een workshop op deze dag en gaat over 'Samen bouwen aan een betekenisvolle organisatie'.
Elke dag streven we naar betekenis en een goed leven voor onze cliënten. Om deze betekenis waar te maken is het van belang dat medewerkers vanuit hun intrinsieke motivatie eigenaarschap nemen. Als een medewerker helder heeft waarom zij bij wil dragen aan deze betekenis, kan zij zichzelf sturen in het behalen van haar doelen. In een betekenisvolle organisatie zijn de (levens)doelen van medewerkers gekoppeld aan de doelen van de organisatie. Om deze doelen bij elkaar te brengen zijn teams zoveel mogelijk zelforganiserend ingericht. Niet als doel op zichzelf, maar als middel om de betekenis en onderliggende doelen waar te maken. In de weg naar een betekenisvolle organisatie krijg je manieren aangereikt om je eigen reis te maken.

Het complete programma vind je op de site van Ipse de Bruggen.

Locatie: Ipse de Bruggen, landgoed Hooge Burch | Spoorlaan 19 in Zwammerdam

En aanmelden kan hier!